Infraestructures de producció

Andorra produeix una mitjana de 80 GWh per any gràcies a la central hidroelèctrica situada al peu del llac d’Engolasters. Pel que fa al parc solar de Grau Roig, les 2.000 plaques fotovoltaiques, produiran per any un total 1.400 MWh. Cosa que permetrà deixar d’emetre a l’atmosfera 180 tones de CO₂.

Hidràulic

La central és un edifici industrial en servei i és un bé inventariat dins del Patrimoni Cultural d’Andorra per la seva arquitectura de granit i per representar la modernització d’Andorra.

Hi ha quatre estanys d’alta muntanya que són reserves estacionals d’aigua per poder augmentar la producció hidràulica durant el període d’hivern. Aquests estanys són els de Cabana sorda, Juclà, Vall del riu i l’Illa.

L’aigua es deriva a Ransol i Ràmio a través de canals soterrats que arriben al llac d‘Engolasters. Aquest estany és un llac natural on s’ha construït una presa per augmentar-ne la capacitat i poder regular la producció de la central hidràulica a través de la canonada forçada.

Andorra produeix una mitjana de 80 GWh per any gràcies a la central hidroelèctrica situada al peu del llac d’Engolasters.

Fotovoltaic

Pel que fa al parc solar de Grau Roig, les 2.000 plaques fotovoltaiques, produiran per any un total 1.400 MWh. El parc solar no només permetrà deixar d’emetre a l’atmosfera l’equivalent a 180 tones de CO2, d’aquesta manera es fa, també, una petita passa més per augmentar el grau d’autosuficiència energètica.

De fet, la producció de la instal·lació representarà un increment de la producció d’electricitat nacional d’aproximadament un 1,3%, si es tenen en compte les dades del 2021. Una passa avui més rellevant que mai amb el context de crisi energètica i els preus d’importació disparats.

Altres

Planta de cogeneració de FEDA Ecoterm i valorització de residus de CTRASA.


Error
Hi ha hagut un error mentre es generava el portlet.